Vikaa lattiavalussa...




Lattian valamisesta on kulunut nyt kuukausi ja betoni on pintakosteusmittarilla alle 70%rh, eli erittäin kuivaa. Maakostea betoni todellakin näytti kyntensä kuivumisnopeudessa. No, lattian keskiosassa on kuitenkin tapahtunut jonkinnäköinen virhe joko betonin seostuksessa tai koostumuksessa, koska laatta on haljennut ja keskiosasta betoni irtoaa monen sentin syvyyteen puukalikalla raaputtaen. Mahtava homma! :/

Pidimme tänään katselmuksen vastaavan, rakennusvalvonnan ja Helmitalon kanssa. Totesimme virheen ja Helmitalo otti vastuun virheen selvittämisestä Ecofloorin kanssa. Saimme Helmitalolta lupauksen, että lattia korjataan kuntoon tavalla tai toisella, vaatisi se sitten vaikka koko lattian pois purkamisen ja uudelleen valamisen. Huomenna on katselmus Ecofloorin kanssa, jolloin ko. firma esittää korjaussuunnitelman lattian saattamiseksi asianmukaiseen kuntoon.

Tämä virhe ei missään tapauksessa mene Helmitalon piikkiin, vaan lattian tehnyt firma, eli Ecofloor hoitaa homman finaaliin. Huomenna siis selviää.

Kommentit

  1. Melläkin oli paljon kohtia betonisissa mitä jouduttiin pari vuotta jälkeen injektoimaan. Mutta se onnistui ihan helposti. Meilläkin alustan alunperin tehnyt hoiti homman loppuun.

    VastaaPoista
  2. Selvisikö asia? Meillä on myös joitain betonirakenteita, jotka vaativat injektointia. Ei tosin mitään kovin suuria kohtia. Oikein tehty lattiavalu on kyllä tärkeää. Sen jälkeen kun se on urakka saatu loppuun, on ikävä lähteä sitä myöhemmin korjaamaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti