Tontin raivaus ja rakennuslupahakemus



Kesälomakausi on hieman viivästyttänyt projektin etenemistä. Oikeastaan se on positiivistakin, saimme nauttia hellesäistä ja lomasta täysillä ja kerätä voimia syksyä ja varsinaista puristusta varten. Rakennuslupahakemus kaikkine lausuntoineen saatiin jätettyä ja tontillakin päästiin taas askel eteenpäin.


Tontti on kangasmetsässä ja sillä seisoi jonkin verran komeita honkia. Mietimme niiden kohtaloa ja totesimme, että polttopuiksi niitä on liian paljon ja kokeneempien tieteenharjoittajien kanssa käynyt keskustelut toivat esiin senkin puolen, että mäntypuu on turhan arvokasta takkapuuksi. Emme kuitenkaan lähteneet hyödyntämään puuta omaan käyttöön, vaan otimme yhteyttä paikalliseen metsänhoitoyhdistykseen puuongelman ratkaisemiseksi. Yhdistys lupasi ottaa hoitaakseen kaadon, puiden pois kuljettamisen ja myymisen eteenpäin. Raakapuusta tilitetään meille käypä hinta, joten raivausurakka kokonaisuutena tuli suhteellisen edulliseksi.


Puiden kaato sujui rivakasti kahdelta ammattimieheltä ja päivässä tontin ulkonäkö muuttui merkittäväksi. Onko tämä muka sama tontti?? Valo pääsee jokaiseen nurkkaan aivan eri tavalla ja pinnanmuodot ovat selkeämmin havaittavissa. Toisaalta näky aiheutti myös pientä nieleskelyä, tästä ei enää ole paluuta…


Kommentit

  1. Hei!
    Onneksi olkoon rakennuslupahakemuksen jättämisestä!
    Olet oikeassa, hyvä ajatella positiivisesti, että urakan viivästyminen antoi mahdollisuuden nauttia kesästä kunnolla. Myöhemmin tekemistä kuitenkin riittää. Kohta pääsevätkin rakennusurakoitsijat hommiin ja työt pääsevät alkamaan.

    VastaaPoista
  2. Mekin viime kesänä kaadettiin puita ja ulkonäkö muuttui niin paljon, ettei näyttänyt enää samalta tontilta. Meillä vielä on aika paljon hommaa talon rakentamisessa. Mutta joulu ajateltiin ihan ottaa rauhassa. http://maurisipola.com/metsanhoito/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti