Pohjatöiden aloitus



Tänään ilmestyi Kaivinpari Oy:n 35t kaivuri lavetilla tontille. Loppupäivän ajan kaivettiin koemielessä pintamaata pois eri paikoista, että päästiin jyvälle mitä pinnan alla on ja missä kohtaa peruskallio tulee vastaan. Tontillehan ei tehty erillistä pohjatutkimusta, joska kairaaminen olisi ollut melko turhaa kivisen maaperän takia. Kallion olemassaolo tiedettiin naapurin pohjatöiden perusteella, kysymys olikin missä kohtaa ja milloin se tulee esiin meidän tontilla.

Seuraavana päivänä kaivuri ja kuski pääsivät tositoimiin ja kiveä alkoi ilmaantua toden teolla tontin laidalle. Parissa päivässä oli viety pois reilut pari kymmentä kuormallista. Kivisen pinnan alta paljastui kuiva moreenimaaperä ja tontin ylemmältä laidalta peruskallio. Kallion kärki oli kuitenkin juuri ja juuri kaivutason alapuolella, ainoastaan yksi kärki merkattiin lohkaistavaksi autokatoksen perustusten tieltä. Talon pohjan kohdalta paljastui myös kolme kappaletta pakettiauton kokoisia kiviä, jotka kuitenkin pyörähtivät paikaltaan sivuun kaivurin voimin. Nämä sitten lohkotaan ensi viikolla.

Kommentit

  1. Oho, onpa tontilla ollut isoja kiviä. Meillä tehtiin tontilla kairaus ja ensi viikolla päästään aloittamaan perustukset. Tästä pikkuhiljaa alkaa ihan talon rakennus. https://www.northdrill.fi/northdrill/kairaustyot

    VastaaPoista
  2. Tämä on aina mielenkiintoinen vaihe jota kyllä odottaa kuin kuuta nousevaa! Sisareni on aloittamassa rakennustyöt miehensä kanssa Espoossa ja tottakai talojen pohjatyöt ovat aina se vaihe, missä tuntuu että nyt oikeasti urakka lähtee eteenpäin. On mielenkiintoista myös suunnitella pohjapiirrustuksia. Kahdessa päivässä jos teillä on viety pois noin 20 kuormallista, niin se on kyllä käsittääkseni paljon. Tehokasta touhua. Toivottavasti teidän projekti on edistynyt hienosti!

    VastaaPoista
  3. Hyvä toisaalta, jos ei erillistä pohjatutkimusta tarvittu. Meilläkin on etsinnässä laadukkaat pohjatyöt ammattilaiselta. Tontti on löytynyt, eli nyt alkaa suuremmat käytännön työt. On se mukavaa, kun pääsee vihdoin aloittamaan projektin, josta on kauan haaveillut.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti