Mietintöjä pohjatöistä



Suurin mysteeri rakennusprojektissa tuntui olevan pohjatyöt. Niiden suuruutta ja laajuutta  oli hyvin hankala hahmottaa  etukäteen, eikä ensimmäistä taloa rakentaville toteutuskaan ollut aivan selvä. Oletin aluksi pohjatöiden kustannusten olevan "jotain" 10 ja 50 tuhannen väliltä. Kivinen rinnetontti lisäsi entisestään epävarmuustekijöitä budjetointiin. Toivoin kustannusten asettuvan johonkin 30 tuhannen nurkille ja siihen se suurin piirtein todennäköisesti tulee osumaan. Kiviaineksen poisviennistä tuleva lasku on vielä täysin avoin, koska lasku siitä tulee kuukauden viiveellä. Louhinta onnistui yhdessä päivässä hydraulisella halkojalla, joten nekin kustannukset tulevat olemaan maltilliset.

Suurin kiitos tässä hommassa kuuluu pätevälle ja asialliselle urakotsijalle, joka hoiti rauhalliseen tyyliinsä koko projektin alusta loppuun asiakkaan toiveita kuunnellen. Nyt kun pohjatyö- ja perustusvaihe on takana, salaojat, viemärit,  vesijohdot ja kaapelit maassa ja täytöt tehty, voi huokaista helpotuksesta ja todeta ettei tuo niin paha homma ollutkaan, vaikka kohde oli haastava. Hieman kateelisena katselen välillä, kun naapuri pari tonttia eteenpäin teettää pohjatöitä täysin tasaiselle neliön muotoiselle sorapohjalle. Meillä lähtökohta oli yli 4 metrin lasku tontilla sivusuunnassa, julmetusti isoja kiviä, kallio alla ja kiilamainen tontti.

Nyt kuitenkin talo saa tulla. Sateen takia huomisen talotoimitus siirtyi loppuviikkoon. Helmitalolta soittelivat, etteivät halua riskeerata elementtien kastumista. Hyvää toimintaa.

Lämpimät suositukset pirkanmaan alueella rakentaville maatyöurakoitsijasta: Kaivinpari Oy, Valkeakoski.

Kommentit

  1. Kiva kuulla, että teillä on perustushommat mennyt kuten on odotettu ja budjetissakin toivottavasti pysytään. Meidänkin tontille olemme juuri rakentamassa uutta taloamme, niin juuri perustukset rupeaa olemaan kunnossa, että vielä viime viikolla oli viimeisiä porauksia ja muita viemäreille ja sellaisille. Enpä tiennytkään, että sade voi estää kokonaan itse projektin, mutta toki hyvä, että pelaa varman päälle näin arvokkaissa tapauksissa. Paljon tsemppiä teille ja toivotaan, että sateet heltesivät.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti