Lattia valettu



Lattiavalu tehtiin eilen maakostealla betonilla, "valu" tapahtui nopeasti ja lattia tasattiin, tiivistettiin ja hierrettiin kerralla valmiiseen kuntoon. Lattian kävi tekemässä Ecofloor. Valitsimme maakostean betonin sen nopeamman kuivumisen ja helppouden takia. Ecofloorin mukaan maakostealla tehty lattia on pinnoituskuiva kolmessa viikossa.

Ote Ecofloorin sivuilta:

Maakostea betoni on erittäin ekologinen vaihtoehto niin rakennukselle, kuin ympäristöllekin. Maakostean betonin paremmuus johtuu erittäin pienestä vesi-sementtisuhteesta. Siksi maakostea betoni ei halkeile eikä raudoitusta välttämättä tarvita. Vähäinen vesimäärä on myös huomattavasti parempi rakenteille: toisin kuin valmisbetoni, maakostea betoni ei kovettuessaan luovuta vettä rakenteisiin.
Esimerkiksi 10m3 valmisbetonia sisältää noin 2000 litraa vettä. Tästä määrästä vain murto-osa tarvitaan betonin kovettumiseen. Suurin osa tästä vesimäärästä on betonin kuljetusta, pumppaamista ja työstön helpottamista varten. Maakosteassa betonissa on vain murto-osa vettä tavanomaiseen valmisbetoniin nähden, tästä johtuu seimikuivan betonin erittäin nopea kuivuminen.

Kommentit