Pohjatöiden hinta


Saimme viimeinkin laskun pohjatöistä. Tämä kustannuserä oli alusta asti täysi mysteeri, koska tontin pohjan laatu oli erittäin vaihteleva moreenista peruskallioon ja piha piti tehdä periaatteessa kolmeen eri tasoon. En alkanut haarukoimaan kovin tarkkaan etukäteen mihin tämä asettuu, mutta arvioin kustannussuunnitelmassa töiden olevan noin 30k€. Tosin olimme varautuneet summan olevan myös korkeampi, aina viiteenkymmeneen tuhanteen asti kallion, louhinnan ja täyttöjen takia.

Helmitalon "peruspakettiin" maanrakennustöistä kuuluu talon pohjien kaivu, tasaus ja luiskaus aina 1.5m etäisyydelle sokkelista, salaojitus ja sadevesiviemäröinti, sekä viemärin ja vesijohdon kaivu ja asennus max. 15m etäisyydelle. Peruspaketin hinta oli 13 600€. Sovimme Helmitalojen kanssa, että urakoitsija laskuttaa meiltä kaikki ylimääräiset työt, joita tulisi olemaan muu piha ja autokatoksen/varaston pohjat.

Lasku oli kokonaisuudessaan tuo 13 600€ + 17  653€, eli yhteensä 31 253€

Tämä sisältää kaikki pohjatyöt, täytöt, raivaukset, poisviennit ja kaatopaikkamaksut, sekä murskeet ja sorat. Summaan sisältyy mysö autokatoksen/varaston salaojitus ja sadevesiviemäröinti kaivoineen.

Tekijät olivat erittäin ammattimaisia ja nopeita. Voin lämpimästi suositella, Kaivinpari Oy.

Sain ennen hankkeeseen ryhtymistä paikalliselta maanrakennusfirmalta urakkatarjouksen 45k€, joten olin tähän toteutuneeseen kustannukseen melko tyytyväinen.

Louhinta laskutetaan erikseen, mutta sitä tehtiin vain yhden päivän ajan hydraulisella koneella.

Kommentit

  1. Yllättävän kalliiksi tulee tuollaiset pohjatyöt, varmaan teillä ollut sitten vaativa pohja. Meilläkin pitäisi ruveta meidän tontilla tekemään pohjatöitä, mutta onneksi meillä on helpompi pohja. Eikös tuon hydraulikoneen louhinnasta ole nimenomaan teille hyötyä, vai mihin meinasitte louheen käyttää?

    VastaaPoista
  2. Mukavaa että teillä oli hyvä kokemus. Meidän tuleva naapuri myös kertoi, että heillä alkaa ilmeisesti rakentaminen keväällä. Vielä he etsivät ammattilaista, jolta hoituisi laadukkaat pohjatyöt. Mielenkiintoista seurata tästä vierestä tulevaa projektia. Kiitos myös siitä, että jaoit tuon kokonaishinnan. Meilläkin saattaa vielä rakentaminen tulla eteen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti